Ständigt förkyld och drabbas lätt av virus? Då kan du vara i behov av att boosta ditt immunförsvar, och det kan du göra enkelt genom att äta rätt saker – och om det inte hjälper finns olika kosttillskott som kan hjälpa.

Äter du rätt sorts kosttillskott för vad det är du vill uppnå? Vill du stärka lederna och ge kroppen lite extra vitaminer och mineraler bör du säkerställa att det är just den egenskap som kosttillskottet du äter faktiskt erbjuder, annars bör du byta. Men något som kan vara bra att tänka på är att du även kan se över din kost för att ge din kropp en extra boost. Vill du exempelvis stärka ditt immunförsvar finns det en massa bra mat att addera i kosten – dessa till exempel som tidningen MåBra sammanställt:

  • Citrus: innehåller välbehövlig C-vitamin och både apelsin och citron har visat sig motverka virusinfektioner.
  • Yoghurt: innehåller probiotika vilket ger immunförsvaret en välbehövlig boost och dessutom förbättrar tarmfloran, bäst är om du väljer en naturell sort och adderar bär.
  • Vitlök: perfekt mot förkylning och har använts i århundraden i olika kurer, sägs bland annat ge lindrigare och färre förkylningssymtom.
  • Grönkål: skyddar mot både virus- och bakterieinfektioner plus att den har ett högt järninnehåll.
  • Honung: är bra mot halsont då den har antibakteriella egenskaper, bäst är att inte äta den upphettad så varför inte ta en rågad sked honung direkt ur burken, det är både gott och välgörande!