Du som tränar mycket vet vikten av att äta rätt och bra. Näringsrik kost gör träningen lättare eftersom du får mer energi och orkar mer. Men vad finns det för myter kring träning och matintag som det är viktigt att slå hål på?  

 

Bra mat med bra näring i sig är viktigt när du lever ett hälsosamt liv, det får dig att öka förbränning tillsammans med effektiv träning. Något annat som är bra är kosttillskott berikat med vitamin b12, något som minskar trötthet och utmattning. Det kan du bland annat läsa mer om här på www.vitaepro.se. Men vad finns det för myter kring träning och kost egentligen?

 

Myter om träning och kost

Samtidigt finns det en hel del myter kring träning och kost. I en artikel i Expressen går det till exempel att läsa att du inte behöver ändra hela din kosthållning för träning 2-3 gånger i veckan, det räcker med en vanlig kost med protein, fett och kolhydrater för att det ska fungera bra. Dessutom behöver inte ta en proteindrink bara för att du tränat på gymmet i 45 minuter, en sådan kort ansträngning gör inte att kroppen börjar äta på sin egen muskelmassa. Om du ätit bra under dagen som gått har kroppen i stället reserver som täcker upp. Det är även viktigast att äta bra innan ett pass, än vad det är efter. Något många inte vet. Du kan faktiskt vänta ganska länge efter ett träningspass innan du äter. Mer om kost här.

Vill du gå ner i vikt snarare än att bli tränad kan du följa några av de råd i Svenska Dagbladet, där finns bland annat detta tips:

 

Många misstar törst för hunger. En studie från 2016 – där 18 000 amerikaner deltog – visade att de som drack mer vatten åt färre kalorier per dag. De konsumerade också lägre halter socker, fett, salt och kolesterol.