Visst finns det många träningsformer att välja bland – men vilken är egentligen roligast? Klättring såklart – och det är precis vad träningshallen Iksu Sport i Umeå satsar på.

träning (2)Träningshypen är här för att stanna, det är tydligt och det finns mängder av olika sätt att komma i form på. Till exempel kan man välja bland cykling, yoga, spinning, löpträning och olika former av crossfit – men är dessa träningsformer verkligen roliga att träna på eller kanske finns det någon träningsform som både är kul och som ger fina resultat för hälsan? Svaret är enkelt, ja det finns det och träningshallen Iksu Sport i Umeå kommer snart att erbjuda nog en av de absolut roligaste och mest ansträngande träningsformerna – nämligen en gigantisk klättervägg som får dig att träna såväl muskler och leder som koncentration och bedömningsförmåga.

”– Vi tror att denna satsning kommer att utveckla klättersporten i Umeå och Norrland och samtidigt bidra till Iksus helhetstanke och vår vision om ett friskare och starkare Umeå.” läs mer om detta här.

Klätterhallen planeras att påbörjas under år 2016 och tanken är att hallen ska rymma upp till 4 000 besökare i veckan. Men det är inte bara klättring som man vill utöka, egentligen är det faktiskt hela anläggningen som ska få ett ansiktslyft. Bland annat vill man effektivisera ytorna och utöka möjligheten till träning på många olika sätt. Exempelvis ska man utöka träningsytorna för styrke- konditions- och gruppträning samt att man även planerar att skapa lättare tillgång till anläggningen genom att även fokusera på att skapa bättre inpasseringsmöjligheter. Dock är det klätterväggen som kommer att bli det mest unika inslaget i hallen. Till tidningen Folkbladet säger sportchefen och VDn vid Iksu Margareta Ericsson Lif att man hoppas att denna satsning kommer att utveckla klättersporten i sin helhet i Umeå och även i hela Norrland. Dessutom menar hon att planerna på klättringen i hallen även bidrar till Iksus helhetstanke och deras vision om ett friskare och starkare Umeå.