Crossfiten har slagit till i träningsvärlden sedan flera år tillbaka. När många väljer att träna med vikter under intensitet är det därför viktigt att man känner till hur man tränar med rätt teknik. Med belastning på fel sätt ökar man risken för träningsskador.

Det är många som är medvetna om att rörelse måste ingå i en hälsosam livsstil. Många tränar på anläggningar som till exempel http://www.medfit.se/ medan andra tar sig ut på skogsstigarna för att göra sig av med nödvändig energi. Det finns med andra ord många sätt att underhålla kroppen där var och en har sin egen favoritmetod. En av träningsformerna som har tagit sig högt upp på listan under de senaste åren är Crossfit.

Crossfit är en träningsform som innehåller mycket lyft, kondition och gymnastiska rörelser. Genom att kombinera dessa träningsformer blir träningen högintensiv och funktionell. Men eftersom träningsformen handlar mycket om lyft i ett snabbt och intensivt tempo är det viktigt att man är noga med tekniken. Med rätt teknik undviker man slitage som med tiden kan bidra till träningsskador.

Träna crossfit med rätt teknik

Genom att lyfta i snabbt tempo får man både med styrketräning och konditionen på samma gång. Genom att hålla tempot uppe hela tiden utmanar man konditionen vilket efter ett tag kan bli väldigt påfrestande. Det är just då, när andningen blir jobbig och man börjar bli trött, som man oftast glömmer bort det viktiga med rätt teknik.

Det man bör tänka lite extra på är därför att inte fastna i tanken om att tempot hela tiden ska vara snabbt. Det viktigaste är faktiskt att prioritera tekniken hela tiden för att minimera risken för skador. Man bör även vara väl uppvärmd innan man sätter igång, speciellt när man tränar med tunga vikter. Är man inte tillräckligt uppvärmd kan kroppen ta stryk och återhämtningen ta mycket längre tid.

Ett sista tips är att träna på ett stabilt underlag. Genom att stå stadigt sätter man grunden för att tekniken under hela träningstillfället kommer att gå rätt till.